28.04.2017 г., 13:54 ч.

Майка 

  Поезия » Друга
330 1 3

Няма на земята по-велика сила,
от жена, която детенце е родила,
да се труди, да обгрижва, 
но умора не усеща, когато думи
сладки чуе, като "мамо" – мили, нежни...
Майката, като орлица пази и е всеотдайна,
рожбата си тя дарява със любов безкрайна,
за детето мило своя залък дава,
с' зъби, нокти ще се бори, но не се предава,
болката ще носи, докато сърце и бие,
като вълчица ще го пази и от мъка вие...
Майката любов дарява и е тъй сърдечно,
таз любов не избледнява и те мисли вечно,
до отвъдното ще иде, с рожбата си пак да бъде,
няма радост по-голяма от дете си да прегърне...

© Мария Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??