Тези наши малчугани
си играят по пижами
на кревата без умора
скачат, тичат и на двора.
Хапват сладко макарони,
хрускат всякакви бонбони.
От букварчетата сричат
и в компютъра надничат.
На животните се смеят,
детски песнички ни пеят,
или куклички приспиват,
или смело топка ритат.
Тези мили малчугани
са и палавници славни,
книжки шарени обичат,
по смартфони се увличат.
Те са весели и умни,
любопитни, дружелюбни.
С радост пълнят ни сърцата,
най-щастливи сме с децата.
© Силвия Милева Всички права запазени