Във короните
на дърветата
вятър вее,
и гнездото
на гургулицата
се люлее.
Във гнездото си
гургулицата
не застава –
вечно мърда и
вечно някак се
настанява.
Срещу вятъра
дни и седмици
тя се бори,
в страх яйцата си
от гнездото
да не събори.
А гнездото си
по-удобно
да беше свила,
даже в бурите
би намирала
там закрила.
Тъй и хората
често нерви и
време губят,
вместо мъничко,
но навреме,
да се потрудят!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Успех ти желая и късмет!