Вгражда слънцето сянка на птица
в необятното синьо небе!
В миг припламва тя – малка искрица –
и лети върху светли криле!
И запалва простора далечен,
после пада на залез в жарта!
Там угасва в студената вечер...
Тази птица ли бе любовта?!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени