30.09.2005 г., 4:18 ч.

Малката кибритопродавачка 

  Поезия
812 0 2

Замръзнал сняг
и здрач на иглести кристали.
В агония предсмъртна времето лети.
Една година ще умре, но от праха й друга
ще се въздигне. Кървав кръговрат.
А хората не виждат.
За тях това е празник.
Забързани нозе към собствена вселена.
Забързани слепци в егоистичното си щастие.
Слепци по своя воля. Невиждащи.
Дете.
Продава светлина, но слепите не искат.
Стена.
Замръзнали са детските ръце.
Към светла топлина е устремен животът във тези крехки пръстчета.
И пламъкът расте.
Замръзнала фантазия.
Видения на тъй желания уют във клечица кибрит.
Дом. Обич. И усмивка.
Звезда щастливо пада.
Отиващ си живот във сънената смърт.

Нов ден. Ново начало.
Но старата година не умря сама.

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??