14.02.2021 г., 22:00 ч.

Малката пчеличка 

  Поезия » За деца
807 4 8

От тревичка на тревичка

си летяла сам самичка,

малката пчеличка

на име Димитричка.

 

У всякое цветенце,

тОпила устенце,

цапала ръчички,

пипалА им викат всички.

 

Много зажадняла,

че с нектар преяла,

и дотътрела едва

до близката река.

 

Тежало й обаче,

малкото тумбаче

и едва с крилцата

пърхала горката.

 

Ето, че отсреща,

в утринта гореща,

по близката пътечка

се задала мечка …

 

Видяла как се мъчи,

нашта Димитричка

не можела да пие

кръжала над рекичка.

 

Гребнала с двете шепи

от водата,

и с усмивка рекла

Меца - на пчелата:

 

„Ама Димитричке,

мъничка пчеличке,

идвай тук да пиеш

и да се измиеш!

 

Стига толкоз вече

палави игрички,

прибирай се в кошера,

че те търсят всички …“

 

А пък Димитричка,

махнала с ръчичка,

хвъркнала с крилцата,

високо над полята.

 

Вече си мечтаела

за своята постелка,

майка й я чакала,

на кошерната прелка.

 

Слънчо веч` залезе,

мръкна се в гората,

време е да лягат

и да спят децатааа ...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Работливка Димитричка
    май приспа ни всички,
    утре пак да долети,
    чакат я цветенца и треви,
    може и колаж за нея
    някой фен да сътвори!

    Поздравления!
  • Това е ...яко!
  • Благодаря Ви, лека, полека ще се ориентирам ...
  • Благодаря на всички, добре заварили ... Имам въпрос, когато искам да отговоря на конкретен човек, как става, че не виждам опциите? Благодаря!
  • Свежо и усмихнато. Много приятно. Добре дошъл.
  • Добре дошъл!
  • Йокосо, Руслан - сан .
Предложения
: ??:??