18.12.2013 г., 22:46 ч.

Малките неща.. 

  Поезия » Философска
707 0 2

Малките неща..


Във плен сме все на малките неща..
Ония, дето в тухли се превръщат,
и ден след ден изграждаме стена,
в без друго тясната ни къща..

 

Получихме най-дребните подаръци
и всеки жест, усмивка, добрина,
от мъка ги превърнахме на празници,
завиждат ни дори във нищета...

 

Ще бъдем двама сред безброй стени,
във този сложен, тухлен лабиринт,
а малките неща сме Аз и Ти,
света е просто скромен домакин..

 

Да тръгваме от стаята, изстинала,
широко сме отворили вратите..
Сбогуваме се с времето отминало,
а бъдещето топлим със мечтите!...


Д.Антонов(diester)
https://www.facebook.com/URBANPOETRYSOCIETY
18.12.2013

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??