Вдъхновено от "За малките неща" на ДончоЦончев
Малките неща са тъй прекрасни:
малък жест и малко нежно цвете,
малкото дете с очите ясни,
малката звездица на небето.
Малък брой приятели, но верни,
малко думи, ала с много чувство,
и надежда малко в дните черни,
малка пластика... това си е изкуство.
Скъпите парфюми все са малки,
малка е вината споделена.
Ние, хората, сме дребосъци жалки
в Хаоса на Вечната Вселена...
© Нина Чилиянска Всички права запазени