10.11.2011 г., 10:42 ч.

Малко, червено и живо 

  Поезия » Друга
1048 0 14

 

"Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си."

Уейн Дайър

 

Имам тайни. Две-три само.

И един порок – да давам.

От солта в кръвта до рамо -

за каквото и да стават.

 

От тъгата – цяло сито,

виното – в комплект със бъчва,

изплатено и непито.

Наръч-два спестени бръчки.

 

Но порока си – не давам!

Нито стръковете кухи

от глухарче и тинтява.

Да, съвсем добре ме чухте

 

и разбрахте, че небето

най-добре през тях се гледа.

И съвсем (и общо взето)

ми го сбират в цяла педя.

 

Имам тайни. Никак много.

И порок - да имам. Стигат.

Стигат да туптя до гроба

и след него. Като стигма.

 

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??