Аз съм Сечко -Февруари!
Малък съм,но все ме хвалят.
Всички палави дечица
мен и Зимата обичат!
Правя преспи и пързалки.
Нося ледени близалки.
И капчука съм научил
как да срича в студ и бури.
Подарявам ски и щеки,
кънки и шейнички леки.
По снега със смях се спускам.
Зачервявам здрави бузки!
Трупам пухкави снежинки
над зрънцата - да са живи,
да покълнат - щом на пролет,
Баба Марта ги затопли!
Само аз си имам дата,
между месеците - братя,
на която тука мина
Високосната година!
Всяка къща ме посреща
с обич,вино и надежда.
Малък Сечко - Февруари,
никой няма да забрави!
© Маргарита Петрова Всички права запазени