18.01.2012 г., 10:35 ч.

Манастирско вино 

  Поезия » Любовна
514 0 7

                                       на Корнелия...

 

От бял равнец и див пелин

листа във длани ще разтрия-

и към стипчивия танин

от виното на манастира

 

ще сложа чудния прашец

от див пелин и бял равнец...

 

Да лумне огнената страст

лежала в бъчвите с години!..

... Да пием скъпа, ти и аз,

а тая страст във нас щом мине-

 

да паднем в лудата трева

опиянени след това...

 

... Ще шепнат свежите треви

подухне ли тих Вятър,

а с тях Духът ще шумоли

безсмъртен на Земята-

 

със аромат неустоим

на бял равнец и див пелин...

 

Етрополски манастир  

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??