31.07.2022 г., 8:59 ч.

Мандало и мандат 

  Поезия » Гражданска
254 0 0

 


     

Съдбата картите раздава,
но не умението за игра.
С пръст в устата си оставаш
понякога и с четири аса.

 

Обратното е също вярно -
успех и загуба са две сестри.
Макар че мненията са полярни -
с блъф печели се, ако карък не си.

 

Блъфираш стилно, деликатно
и навик става ти лъжата.
Но мамиш ли нееднократно,
не струват приказките опашати.

 

Не става с лозунги плакатни -
мандалото обикновено хлопва.
Предсрочно връщаш си мандата
и лъсват скелетите в гардероба.
 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??