27.07.2023 г., 8:45 ч.

Мапачо 

  Поезия » Свободен стих
216 0 0

Мапачо

 

Тютюн (Nicotiana rastica) е мапачото.

Растение индианско, вредно от Никотина.

Учените казват, потвърждава пушач всеки.

Зависимост никотина носи, без съмнение.

По-добре е без него.

 

Парадокс обаче, опианението леко за на душата живота намеква.

Идеи раждат се, условна свобода вътрешна.

Веществата опияняващи - еротика са някаква.

За нещо - пак душата и духа - напомнят те.

И вредността им - приема се пак.

 

Клопка нужна се оказват те.

Бъдийският монах медитиращ неподвижно.

Лулата индианска на мира.

Все от "операта" тази песни са.

Ха сега де - кое е лошо, и кое - добро.

 

Между трезвостта и на опианението света път-пътека има.

В трезвостта - поле на радостта голямо.

И в пианството - вътрешно поле.

"Извънземни" казват някои хора земни (прости).

Не обичам този термин, - земята, да, но без душата, без духа къде е на живота смисъла?

 

Трудът и трудностите всякакви, инциденти, катастрофи - те пак трипове са на духа.

 

Индианското растение мапачо, махорката руска - Nicotiana rastica науката зове.

Растение-учител, на силата - на Акбададея, на Великият дух небесен растение.

Кое е добре по-, с него или без?

Да ви кажа аз не мога тук.

Вземѝ си малко, ако решил си да изпробваш.

 

В устата го подръж и подъвчи, увеличава се притеглянето земно, опияняваш се за време кратък интервал.

Да мислиш може за неща специални.

Медитативно състояние, духът на Буда и на Шива ще почувстваш.

Горчивина лека, лютост ще почувстваш.

В тях е на Хорс (на слънцето прекрасно) сила насъбрана.

 

Подръж в устата и с уважение, леко, плавно на земята изплюй ил преглътни.

Учител нов ще придобиеш!

Дух друг в теб ще поживее за известно време.

Не пушене, а дъвчене, (първо "ядене" и пиене) - с на веществото материята плътна - съприкосновение.

Индианското пушене е ритуал епизодичен, рядък и на етапи късни по-.

 

Когато поляризиран към хубаво и лошо станеш ти, възпитание нужно придобиваш!

И препоръката обща от Лесничея тук е.

Не се увличай много. През ден ил в дните 1:1 употребявай ти мапачо.

Може и без него, само с храна и билки да живееш ти.

Както без кафе, бира, и чай дори.

 

На Акбададея слава, на мапачо-учителя.

На бог Велес, на пишещия редовете тез.

 

В природата предвидени са и растения такива.

На наркотиците вредни - братя и сестри.

Кое добре е? Внимание и контрол, воля и дух човешки преди всичко!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??