2.08.2022 г., 10:19 ч.

Маратонки 

  Поезия » За деца
536 1 3

Исках нови маратонки,

а не семки и бонбонки.

Ала мама ме отсече:

,,Хич и не мисли,човече!"

 

Аз при татко се завтекох,

тези думи му изрекох:

,,Не искам аз да те притискам,

обаче, маратонки искам!".

 

Баща ми леко се почеса,

идеята не му хареса.

,,Абе, синко, много знаеш,

отивай ти да си играеш!".

 

Аз помислих си в аванс:

,,Баба е последен шанс!".

Втурнах се, ще си призная,

аз към бабината стая.

 

Баба кротко ме изслуша.

,,При мене, бабино, е суша.

Не съм платила всички сметки,

но, ето ти за гуменетки!".

 

Как баба си да не прегърна?

Знайте, жеста ще и върна!

Обут със нови маратонки

на ней ще купя и бонбонки!

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво, много! Обаче не отговаря на темата, за което адски съжалявам.
  • Много забавно, то в днешно време да извадиш пари за гуменки от пенсионер си е направо вълшебна приказка! 😆
Предложения
: ??:??