8.08.2019 г., 15:39 ч.  

Маргаритка 

  Поезия » Друга
216 2 4

Малка жълта маргаритке,

колко часа тук стоиш?

Време имаш любопитке,

капки росни ли броиш?

 

Ясно слънце ли залюби,

вятър палав ли следиш?

Сред тревите се изгуби,

лягай бързо ти да спиш!

 

Утре зáран тук, ще седне

руса мóма със козле.

Тебе първа, ще откъсне,

да направи тя венче.

 

Бодра, здрава ти да бъдеш,

със зелено стъбълце.

Утре заран да изгрееш

ти на момино лице.

 

--------------------------------------------------

https://www.youtube.com/watch?v=2kKrdRBiHIg&feature=youtu.be

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??