27.11.2011 г., 12:57 ч.

Марш на място 

  Поезия » Гражданска
386 0 5

Марш на място

 

Вървим напред, хабейки сили,

понеже водещите нрави:

закостенели, болни, гнили

не смеем още да оставим.

 

Нима развива се ума ни,

когато мисленето ново

след миг на порив ще потъне

в приетото за чисто слово?!

 

И в смях Прогресът се обажда

от хиляди високи урви:

„Хей, нов бардак не се изгражда

с познатите ни, стари курви!”

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??