12.11.2021 г., 16:35 ч.

Марянице! 

  Поезия » Любовна
509 1 4

Марянице! Красавице!

Излез, любе, на видело!

Да ти вида, убавице, белото чело!

Да ти вида очите,.

що греят как нощя звездите!

Да ти вида косите,

кат тънка свила!

Да ти вида снагата,

кат на самовила!

Излез, любе, Марянице!

Излез, любе убаво!

Стопли ми юнашко сърце!

Марянице, моме любаво!

© Маргарита Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??