Nov 12, 2021, 4:35 PM

Марянице! 

  Poetry » Love
516 1 4

Марянице! Красавице!

Излез, любе, на видело!

Да ти вида, убавице, белото чело!

Да ти вида очите,.

що греят как нощя звездите!

Да ти вида косите,

кат тънка свила!

Да ти вида снагата,

кат на самовила!

Излез, любе, Марянице!

Излез, любе убаво!

Стопли ми юнашко сърце!

Марянице, моме любаво!

© Маргарита Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??