Когато спусне се нощта
отново ще се преобразя.
Ще си сложа фалшивата усмивка -
да приличам на щастливка.
С грим лицето ще покрия,
тъгата си да скрия.
Малко блясък във очите -
да не си личат сълзите.
А после, щом се прибера,
маската си ще сваля.
Ще поплача тихо в тъмнината,
и после кротко ще заспя...
щом като за лека нощ ме е целунала
мойта Самота...
© Ивка Игривка Всички права запазени