11.06.2015 г., 17:30 ч.

Мечта 

  Поезия
397 0 2

МЕЧТА

 

Да спра до ясен...

Облак свъсен,

открила птиците гнездили,

да литна с вятър -

порив късен.

Да тръпнат буките листили.

Без дъх -

от слънчевите стъпки -

роса да пия  - дето свети.

С венче от голи, мокри пъпки,

през мен да тичат световете.

По есен утрото да паля.

Звезди да кичат голи клони.

От бряг небето да погаля.

И обич топъл сняг да рони.

На кон със сребърни копита

да мина край класило жито.

След мене някой да попита

къде съм - вино недопито.

От мак полето да прегаря.

Орляк да пърха зажадняло.

Морето суша да разжаря.

Да стене зърно наедряло.

А... изпреварила и здрача,

на рамо с кипналото лято,

на крак разчупила погача,

да пръсна облачното ято.

..........

Когато тръгна ненадейно

по лунната пътека стръмна,

над люлката си пак да грейна.

До прага - птица - да осъмна.

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Вал! И от илюзии има необходимост... - без тях "съм каменно-пуста" - така бях казала в едно друго стихотворение.
  • Хубава мечта...Поздрав!
Предложения
: ??:??