МЕЧТА
Една мечта – тъй искрена и свята,
и чиста като езерна вода
тупти във мен, лети със светло ято,
назад остава огнена следа.
Една мечта и пламенна, и дръзка
изгрява в миг на сивото небе,
по-силна и от слънчевата пръска,
по-тайнствена от поглед на дете.
И нека ми проправя път докрая,
поет сега с копнеж и мъжество,
ще бди над мен във дните ми, аз зная,
със вярата за бъдно тържество!
© Сафия Сандерс Всички права запазени