20.05.2017 г., 22:54 ч.

Мечта 

  Поезия » Любовна
258 1 4

 

М Е Ч Т А

 

Очите ти – две сини езера.
Тъй мамещи! Тъй прелестни и чисти!
Сълзите ти – от бисери роса.
Два ручея от езерата бистри!

Косата ти – копринена вълна
от слънчеви лъчи и морска пяна.
Обичам те, вечернице-зора!
Родена за любов и за измяна!

Гърдите ти – вулкани във нощта,
изгарят погледа и раждат страсти.
Без жалост мамиш мъжките сърца,
и подчиняваш щения безвластни!

Снагата ти – килим от кадифе!
Ухае тя на люляк и на младост!
Със тях ли лъжеш всичките мъже?
Създадена си да даряваш радост

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??