22.01.2021 г., 18:39 ч.  

Mечта 

  Поезия » Пейзажна, Друга
196 3 9

Просълзени прокапват сред зима капчуци,
оголели дървета, залъгват снега,
че е хлъзгаво — зимата, схванато куца
и си мисли : За пролет е рано сега.

 

Топъл вятър, невчесан, подмамено цвете,
голи жици, сънуващи глъчка и грак.
Януари подсмихва се: Сняг ще засвети,
още утре на двора и къщния праг.

 

Малка къща мълчи и раздува прането,
да изсъхне на рано дошлия зефир.
И мечтае да литне — далеко, където,
вечна пролет танцува, танцува... Безспир.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??