3.07.2024 г., 1:22 ч.

Мечта 

  Поезия » За деца
213 2 5

Когато малка бях, мечтаех

да съм вълшебница добра.

Със пухкав великденски заек

да тичаме на свобода

 

и да превръщам Пепеляшки

в красавици с омаен чар.

От тикви да създам каляски

и все на шест да хвърлям зар.

 

Да имам шапка невидимка,

вълшебна пръчка с тънък връх

и със летящото килимче

в небето да летя без дъх.

 

Но тъй и не се случи чудо,

момиче си останах аз –

обикновено, малко щуро.

Не срещнах нито принц, ни княз.

 

Не вярвам вече в Хари Потър,

във Дядо Коледа дори.

Сама мечтите сбъдвам бодро –

вълшебница съм може би.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако в петък се събудя - Хари Потър сутринта… »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??