7.02.2012 г., 23:24 ч.

Мечта за пролет 

  Поезия » Пейзажна
632 0 1

Студеният полъх на зимата
събужда у мен мечтата за пролет,
за онази красота - любимата,
а душата чака своя полет.


Дърветата ще облекат нова премяна
от чудни цветове и омайни аромати,
пролетта ще дойде уханна и засмяна,
южнякът слънчев поздрав ще ни прати.


Ще се завърнат птиците от пътя си далечен,
на двора детски смях отново ще ехти,
ще зажужат пчели в простора вечен,
любов в сърцата пак ще запламти!!


Ще се изпълнят сърцата ни със слънце,
топлина и светлина ще ги облеят,
ще поникне всяко малко зрънце...
душите ни... отново ще запеят!!

© Валентина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво,Валя, сигурноще е така. Но какво ново ни казваш, кое е оригиналното в твоя стих. Навярно хиляди са повтаряли твоите внушения - стрева ли си да го правиш за 1001 път? Разбирам чувствата ти, но клишето, трафаретът тегни над казаното от теб. И го обезсмислая, извини ме за откровеността...
Предложения
: ??:??