23.05.2018 г., 1:04 ч.  

Мечтание 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
367 1 2

 

 

Ти искаш да ти кажа утре,

че всичко е като преди,

но питаш ли ме как да стъпя

върху изгнилите мечти?

 

Изграждах ги с години кротко,

поливах ги с тъга и страх,

а днес разбити многократно,

те ми го връщат пак ...и пак.

 

Аз тръгвам и каквото стане,

ще стигна там, където знам,

мечтанието ще остане –

един красив, измислен храм.

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??