23.07.2009 г., 11:07 ч.

Мечти... 

  Поезия » Философска
494 0 4

 Мечти...

 

(борете се за тях!)

 

Ех, прелистен миг ли е животът,

оставяме  ли диря... ярка  следа...?!

Или в самозабрава, гордост

всяваме вражди... прегради между нас...

 

Лъжовен ли е... труден  всеки ден...?!

Или порив с правда е окрилен...

Не, не искам, не! - обиди и сплетни,

пътя си да чистя от неправдини...

 

За друг живот... пречистен  мечтая,

светла диря да осеня и личи,

с обич... помощ... всеки да гради...

да се трудиш с грейнали очи...

 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??