Само светли мечти? Не, не стигат.
Ами трябват и светли дела.
Че не са важни само мечтите ни -
които днес ни дават крила.
Не вървя по утъпканите дири.
Моят път е различен, особен.
Ала крача напред и не спирам.
Аз съм по-различна порода.
Стига вече похвали, за Бога.
Към такива не се и стремя.
Сторил съм достатъчно много.
Ала няма да го изброя...
Да, с надежда ме гледат очите -
повярвали, че съм им потребен.
И притискам ви аз - до гърдите -
вярвайки, че денят е вълшебен.
И за вас, и за любимата жена,
и за идеалите честни и прави -
аз съм водил такава война -
дето никой не си и представя.
Ала стига и без коментари.
Да, отново запасвам камата...
Че отново часът ми удари -
да се бия - за Светлината.
© Стефан Янев Всички права запазени