Jul 23, 2013, 4:38 PM

Мечти и действия 

  Poetry
445 0 0

Само светли мечти? Не, не стигат.

Ами трябват и светли дела.

Че не са важни само мечтите ни -

които днес ни дават крила.

 

Не вървя по утъпканите дири.

Моят път е различен, особен. 

Ала крача напред и не спирам.

Аз съм по-различна порода.

 

Стига вече похвали, за Бога.

Към такива не се и стремя.

Сторил съм достатъчно много.

Ала няма да го изброя...

 

Да, с надежда ме гледат очите -

повярвали, че съм им потребен.

И притискам ви аз - до гърдите -

вярвайки, че денят е вълшебен.

 

И за вас, и за любимата жена,

и за идеалите честни и прави -

аз съм водил такава война -

дето никой не си и представя.

 

Ала стига и без коментари.

Да, отново запасвам камата...

Че отново часът ми удари -

да се бия - за Светлината.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??