27.12.2013 г., 11:38 ч.

Медузи 

  Поезия
369 0 0

Не мога да живея с дребните неща,
не съм пораснала за тях,

искам света да отвлека

и с други дрехи светло да го облека.

 

Не мога да живея с всички суети,

предпочитам с измислици да скитам,

но да зная, че над пропасти

не скачам, а прелитам.

 

Не мога да живея без слова,

в мълчанието сякаш че умирам

и идва ми да почна да крещя,

но вместо туй заспивам.

 

И целият ми ден е сякаш сън,

пронизван от куршуми.

Но някъде се чува звън

и парят под краката ми медузи.

© Алия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??