22.05.2008 г., 9:14 ч.

Между хълма на... 

  Поезия » Бели стихове
584 0 2

 

Между хълма на сърцето

и на слънцето сплита

сиво-сива и много добра

живее врана.

Намерих я когато (за пръв път)

тръгнах към света,

колебливо, котешки тихо и зелено прогледнах.

А в сламената шапка на ръцете си

червени залези прибирах.

Когато нямах сили да съм жива

в най-пустите следобеди неделни.

(един поне да беше пренаселен)

Все враната и аз...

Дали защото твърде нависоко

балкона на душата си строих,

а долу пурпурните есенни лози

на северния склон съм посадила?

Изпращам враната да доведе дъжда...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Марги, видя ли къде си ме върнала да търся онази сламена шапка, в която могат да се прибират при нужда разни неща ...
  • " Когато нямах сили да съм жива
    в най-пустите следобеди неделни"
    Пишеш много интересно...Добре дошла!
Предложения
: ??:??