Духът ми е щастлив.Умът е тъжен.
В единствен миг-разнопосочен трепет.
Тоя контраст е нетърпим,но важен,
звукът ечащ в житейския тромпет.
Той е причината родила всяко следствие
и дрехата във кръпки от лъжи и истини.
В отсянката на зло, в трънак от бедствие
и на доброто в сладостните драскотини.
Натрупалият сняг е ослепителен
под антрацитената кожа на нощта.
Дали е свършек или оживителен,
но белотата му е синонима на мощта.
Дали надолу или пък нагоре,
но той е буфер за частицата от време,
духовно сбъднат априори,
за стъпалата на духа-грижовно стреме.
Контрастът е изконното перпетуум мобиле,
безцветността в баланс със лунната дъга.
Потъващо сред хилядолетията дефиле,
разлом между усмивка и сълза.
© Диана Кънева Всички права запазени