23.07.2012 г., 14:29 ч.

Меланхолика 

  Поезия » Друга
551 0 3

                                                                      На една нискобюджетна продукция

 

 

                                        Под счупените огледала

                                                                       на слънчогледите 

                                        Понесли на раменете си

                                                                       победената есен

                                        Извръщаме очи за блян

 

                                       

                                        Влакове от всяка гара „Вчера”

                                        Последни вагони

                                        На посредствени прераждания

                                        Някоя и друга

                                                        изгнила мечта

                                        До стария перон

                                        След стария закон

                                        Ние чакахме 

 

 

                                        Не сме крали от птиците на Боговете

                                        Поне не и днес

                                        На всеки вкус сме обикновени

                                        На всеки мирис - насъщни

                                        На всяко време - парливи

                                        Всеки път порицани длъжници във нужда

                                        А ние чакахме

 

                                    

                                         За да отнемем любовта

                                         Ще се вгледаме ненужно

                                         По избледняващата права

                                                                             на живота 

                                         И без да разберем ще си простим

                                         И ще тръгнем

                                         Преди зората да е хвърлила камък

                                         По студената ни гръд 

                                                                       11.6.2008г.

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??