27.11.2021 г., 3:45 ч.

Меланхолия 

  Поезия » Философска, Друга
323 1 0

Славей на дърво от черешов лист,

пее той за красотата, която аз не сетих...

И като един вечен, недоволстващ алтруист,

като храна за неговата емоция се преоткрих.

 

Може би тогаз ще съм мъничко полезен

за битието на нечие Съществуване,

докато в рамките на егоизма ми ненагледен

остана един самотен, безграничен пилигрим.

 

Хора мижитурки, малък свят,

въпреки всичко изпълнен с прелест...

Макар и прекрасен, печален е живота,

eдна сладка, слабоалкохолна меланхолия...

© Victor Savchev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??