25.11.2023 г., 7:57 ч.

Метафори за облаци ангро 

  Поезия » Друга
320 2 2

Произведението не е подходящо за лица под 18 години



Облаци, като брада на луднал старчок,
като форми на полярен мечок,
като прилив от семенна течност,
като мъглата на политкоректност,
като дупето на разюздена блудница,
като опашките на заешка глутница,
като от грях набъбнала цица
под мъжка шепа, на девственица,
като очите на слепи титани,
като люспите на албиноси шарани,
като кюлотите на Баба ви Яга,
като мечтите на пропаднал бродяга,
като сирене в мляко кокосово,
като НЛО-та, но подвъпросово,
като промоция на хапчета нови,
като лъскави от ярост окови,
като чалми на бедуини,
като сълзи на млади робини,
като провиснали на корнизи пердета,
като танцуващи в кочината прасета,
като гниди на голо теме,
като сополи на люто време,
като пяна на псе побесняло,
като вяра във ново начало,
като въздишки на поетеси,
като извивките в Лох Нес на Неси,
като яйцата на птицата Жар,
като цицини по глава на другар,
като фигури от гипсокартон,
като бяло мастило на синия фон,
като варомазилка на древен клозет,
като дрехите на джендър-естет,
като гора от голи брези,
като от ангел ефирни следи,
като набъбнали циреи с гной,
като войници готови за бой,
като листа на вселенски дървета,
като ушички на малки кутрета,
като поуките в нечий си стих
облаците в метафори скрих...

23.11.2023.

ангро - на едро, в голямо количество. 

© Георги Каменов Всички права запазени

Облаци, като препълнени памперси,
като торби на доволен клошар,
като гащи от прането на ангели,
като гърди на богиня и топки на звяр,
се търкалят по небесни пъртини ...
  488  40 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??