Облаци, като препълнени памперси,
като торби на доволен клошар,
като гащи от прането на ангели,
като гърди на богиня и топки на звяр,
се търкалят по небесни пъртини
гонени от невидим пастир.
Там са те от милиони години
всеки пълен със цял язовир...
Но от нейде едни келемета
се сдобиха със разум под тях,
еволюираха даже в пуйети
и забравили, че са от прах,
към небето очи завъртяха
и видяха там този парад -
Бързо в стихове 'сичко възпяха
под порои от дъжд, сняг и град...
И така се търкалят метафори
вместо облаци горе в небето,
а безумците, техните автори,
спорят кой пръф е - свинята, или прасето...
22.11.2023.
От поредицата ми "Пуйезия, пуйети и пуйетеси" :0))
© Георги Каменов Всички права запазени
А сега да ми уважиш и това право, и си стискаме ръцете 🙃
Прекрасен ден ти пожелавам, Вал, и Честит Първи Сняг, че при мен вече вали и е супер романтично 🌨😊🌨