18.11.2008 г., 21:54 ч.

Миг преди червеното... 

  Поезия » Философска
734 0 23

Лавина разнолики погледи
по тротоарните неравности подскача.
Променливите, преддъждовни пориви,
стопяват се висящи в полуздрача...
Над маратонките пробягва смях
и плавно се превръща в шепот.
Тичинковата тишина едва сега
разбра, че е превърната в планета...
В галошите - завижда влагата,
с накуцващия ревматизъм...
А пък зеленото на светофара
пропуска избирателно, замислено
успелите преди гнева, да забележат,
че са могли да спрат. И да се влюбят...
И да се върнат... Миг преди червеното
да изкрещи, че всичко е изгубено...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??