20.06.2017 г., 12:05 ч.

Мигове на вечност 

  Поезия » Любовна
450 2 8


Мигове на вечност...

 

Изпепелих билета си до теб,
изпуших го от нерви със цигари.
Изпих уиски с много лед,
и още нося дрехите си стари...
И можех от закуски да спестявам,
и битова порочност пренебрегнал,
и дрипавото его да оставя,
от блудна суета да съм прогледнал...
Но ето ме - тъй влюбен е бедняка,
богатството нарамил си през рамо.
Едно сърце със рани в сака,
с душата си от мъка натежала.
Изпуснах всички влакове и гари,
към теб вървя по усет. Без посока.
Два чифта кецове износих стари,
и бос ще ме посрещнеш във живота...
Измачкан, уморен и тъй дъждовен,
аз облак натежал съм от сълзи –
косите ти ще мокрят и се ронят,
с изплакани от щастие очи...
Дойдох до тук, и тука ще остана,
не искам нищо. Мога и по чехли.
За зъби четка. Горе – на тавана,
и няколко прегръдки с нежност.
На мен ми стига сутрин да те виждам,
а нощем да открадна часове,
в които ти ще можеш да обичаш,
превърнати от миг, във векове...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diestr's Poetry
10.06.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??