1.10.2018 г., 11:11 ч.

Микроби 

  Поезия » За деца
766 0 0

Лицето си не мие, ръцете също, така и сяда да яде.

И ето Гого пострада много, че коремчето боли го,

как плаче той, ах, как реве.

Но мили Гого, ти страдаш много,

защото правило тъй важно забравяш често днес:

микробите зловещи в устата ти ще влязат,

щом с мръсните ръце, сядаш да ядеш.

Сапуна и водата са твои верни братя

и пазят те сега от болест и вреда.

Затуй очите свои мий, ръцете също

и здрав ще бъдеш ти и няма вече корем да те боли.

 

 

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??