10.10.2007 г., 16:00 ч.

МИНАЛО ВРЕМЕ 

  Поезия
931 0 3


                                                          МИНАЛО ВРЕМЕ


 

ОБИЧАХ И МРАЗЕХ,

ЖИВЯХ - НЕЖИВЯХ,

ГОВОРЕХ И СЛУШАХ,

И ДИШАХ, И СПЯХ.

 

ЖЕЛАЕХ, НО НЯМАХ,

КРАДЯХ, НО ЛЮБОВ.

ОБИЧАЛ СИ, ЗНАЕШ -

ЧОВЕК Е ГОТОВ...

 

И ИСКАХ, И ВЗЕМАХ,

И ИМАХ, И ДАВАХ,

ОТ ЧУВСТВА СВЕЩЕНИ

ЧАСТИЦИ РАЗДАВАХ.

 

И МИСЛЕХ, ЧЕ ИМАХ

И ЧУВСТВАХ, И ПЛАЧЕХ,

ОБИЧАХ, МЕЧТАХ,

А НАКРАЯ СЕ ВЛАЧЕХ.

 

И ВЕЧЕ НЕ МОЛЯ,

ВЕЧЕ СИ ЗНАМ,

ОБИЧ ТЪЙ ЛЕСНО - НЯМА ДА ДАМ,

ЖИВЕЯ И ГЛЕДАМ НАПРЕД,

ЖИВЕЯ И ТЪРСЯ ЖИВОТА НАВРЕД.

 

 

© Соня Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??