12.10.2012 г., 12:05 ч.

Минзухарена душа 

  Поезия » Друга
436 0 5

"Есента е втора пролет, защото тогава всяко листо е цвете!"
Албер Камю

 

 

Душата ми е облак  сини минзухари

в усмивката на есента,

а миговете ù са  медните пахари

върху полицата на вечността.

Душата ми е облак  синьо щастие,

потънало във есенния рай

на октомврийско пълновластие.

Душата ми възторжено витай.

Не ù омръзва да се наслаждава

на тишина и  вътрешен  покой,

когато газя листната жарава

под кротък дъжд или хаплив порой.

Усещането е красиво.

Усещането е прекрасно.

Необикновено истинска и жива,

защото  всичко е въздушно, ясно.

Мистерия е, че душата ми  флиртува,

но аз не зная по-красива есен.

Дали наяве или пък сънувам,

а може би е недопятата ми песен...

 

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??