4.11.2018 г., 18:06 ч.

Мираж 

  Поезия » Философска, Гражданска, Авторска песен
541 2 0

Аз винаги гледах през тъмен екран,
разкъсан от чувства познати.
Тълпата крещеше: „Та той е пиян!“,
топовен куршум ме разклати.

 

За хиляди братя останах „човек“,
качиха ме в думите низки...
Къде да изпратя последния чек,
награда за тлеещи близки?

 

Защо ме оставят и дните дори?
Къде е красивата младост?
Дали и в душата ми силно гори
поредният повод за радост?

 

Сега си отивам с ранена ръка.
Дали за тревата съм слънце?
Надявам се утре да бъде денят
наслада и шепот на зрънце...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??