31.01.2023 г., 15:36 ч.

Миризливка за мезе 

  Поезия » Хумористична
413 1 2

МИРИЗЛИВКА ЗА МЕЗЕ

 

Бирата не беше пивка.

Нямах никакво мезе.

Но слетя ми миризливка!

От небето ли се взе?

 

Каза: – Нищо, че съм дребна,

че пълзя едвам-едвам.

Цял предиобяд те дебна! –

днес реших да ти се дам.

 

Кацна смело на бохчата.

Рече: – Брат, ще ме ядеш!

И се развоня! – горката,

покрай мен на туфа леш.

 

Биричка от мойта мивка

в миг потече изведнъж! –

щото с тая миризливка

бях добре нахранен мъж.

 

С цвят на пролетни салати,

пък и хрупкава на вкус.

Миризливка ми изпрати

Европейският съюз!

 

31 януарий 2023 г.

гр. Варна, 8, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??