13.04.2008 г., 12:08 ч.

Мирът на поета 

  Поезия » Философска
513 0 5
Мирът на поета


Мъгла и дим, и мрачен хаос -
това е в моето сърце.
Ще бъде тъй, докато влезе в зрялост
душата ми, по-лека от перце.

Ще трябва да се боря и с това -
със тъмния, неясен дим
и в облака от новите слова
да търся на сърцето синоним.

Ще трябва да намеря своя ред
и в мъката, и в песента,
и да се уповавам най-напред
на Онзи, даващ светлина.

Ще трябва своя мир аз да намеря,
за да получа сили нови,
в стиха си, пламнал и премерен,
да чупя все по-стегнати окови.

Да влезеш в своя мир е трудно,
но там е моята съдба –
ще трябва трепетно и будно
да търся общ език с Света.

Намеря ли го нявгаш, вече
ще мога да съм нов герой,
а не объркано човече,
дерзаещо за Бога свой.

Ще пиша вдъхновено, силно
за светлината, за това,
че Господ дава изобилно
на всеки, търсещ Го в света.

Ще пиша за покоя сладък
и за минутите на сън.
Ще пиша, да, ще пиша гръмко,
докато Tой не ме извика Вън.

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е........пиши,пиши............и ни радвай с творенията си!!!!!!!!!!
  • Пожелавам ти вяра, вдъхновение и много сили, за да преоткриеш себе си!
  • Браво!!! Поздрвления!!!
  • Желая я ти душевен мир!
    Тръгнал си по пътя на самопознанието, ще го откриеш!
    Поздрав за стиха!
  • Силен и мъдър стих! Пожелавам ти истинско вдъхновение, "за да намериш своя мир, за да получаш сили нови, в стиха си, пламнал и премерен, да чупиш все по-стегнати окови"!
    Много, много ми хареса стихът ти, Нико! Поздравления!!!
Предложения
: ??:??