Използвани думи, от говорене изтъркани,
на простия човек простите думи объркани
долитат от простия мъничък свят,
от тяхната сила изпадам в несвяст.
Нахлуват в мен и една по една се редят,
в изречения мило и волно трептят.
В душата ми настъпва пълна тишина
и улавям звуците им, нямат те вина.
Не знам как тъй бързо се нареждат
и в мисъл проста се подреждат
думи остарели и бледо изпити
от лутане и стъписване изтрити.
Така се ражда мисъл, която блесва
и в мрака думите тя стресва -
уплашени, започват да треперят
и себе си търсят да намерят,
но от светлината блестяща те се откриват,
сред мисълта и от срам буквите скриват.
Така думите изчезват и си личат,
мисълта избягват, започвайки да тичат.
И аз не мога да ги видя, тези думи срамежливи,
и отлита мисълта със думите плашливи.
Така се ражда и умира мисълта.
А как бих искала да ви я прочета!
© Фей Всички права запазени