Мисъл
Аз не съм просто тяло с разум.
В това тяло има вселенска душа.
Прозрях, че човек е една малка вселена
и никой не живее случайно.
Не искам да се страхувам от мига,
когато ще остана сама,
когато тишината запищи в ушите ми.
Искам да докосвам истината на сърцето,
на човешката мисъл
и всичко да е тихо и нежно.
А когато истината заговори
и шепнешком ти казва всичко за нежността,
за чувствата свети, човешки,
ти искаш и още, и още до насита.
Нима това се нарича любов?
Нима това ти дава сигурност,
че значим си за хората в твоя живот?
А не чуеш ли шепота на сърцето,
всичко в тебе се вледенява.
И се питаш, къде сгреших?
Защо отговор не идва?
И тихата мисъл се рее някъде,
мигът те връща към живота
и ставаш частица от някого.
Защото думите"Обичам те"
има всичко недоизказано-
и нежност и ласки, и докосване,
вяра в живота и утрешния ден.
Защото денят си ти и любовта ти
и чувството за интимно богатство
и се чувстваш необходима, желана.
А това те води към сърцето,
към пътя, осеян само с любов и радост.
© Йонка Янкова Всички права запазени
"Прозрях, че човек е една малка вселена
и никой не живее случайно."
Красива, мъдра и истинска творба, която ме докосна!
Поздравление и лека нощ!
Оценям те с максималната оценка!