10.01.2015 г., 17:31 ч.

Мними приятели 

  Поезия
457 0 3

Най-боли от мними приятели,

като дяволи са, навсякъде!

Обикалят те, щом си добре -

на върха-ангели същи!

 

Паднеш ли, веч са акули -

изули гащи те хулят!

Забравят на мига стореното добро,

добавят ново ведро - сучат ли, сучат!

 

Крият се в  бездушните ризи,

грешни  намират нови кумири!

Примери се, те са предателите -

ласкатели, обожатели на среброто!

 

Отпрати ги в тинесто блато,

злото ще ги застигне, навярно!

Ще почукат някоя сутрин,

българинът  срама си няма,

не ги допускай, не отваряй

старата рана!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??