Моето гадже
Моето гадже не е първа младост,
с него се знаем от малки...
Но винаги внася в сърцето ми радост!
Казвам го без залъгалки...
То всяка вечер поляга до мене
и бързо заспива дълбоко...
Дори и с жена ми няма проблеми!
Те двете, разбират се много...
Понякога искам от пътя да кривна
и даже успявам - не крия!
Човек съм, желая малко да живна,
от извори други да пия...
Но бързо гаджето в раната бърка,
а болката е нечовешка!
Винаги казва, когато съм сбъркал,
показва ми моята грешка...
Пропадаме с него във ями дълбоки,
изкачваме после и Еверест...
Животът е песен... От всички посоки...
С моето гадже... Моята Съвест!...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени