14.11.2024 г., 15:58 ч.

Моето рошаво врабче 

  Поезия
84 3 2

МОЕТО РОШАВО ВРАБЧЕ

... защо ли точно мен си набеляза
туй рошавичко есенно врабче? –
със човчица ми чука на перваза,
не дойда лими тропа със краче,

 

дай, вика ми, от снощните трошички,
но този път пръсни ги със вода! –
и гледа ме с очетатъй добрички,
преди да литне нейде над града,

 

и ризата ми призори оплеска,
сега и риза нямам за престиж,
отивай, вика, в тото пункта днеска,
и вярвайще спечели твоят фиш! –

 

облегна ли се привечер на лакът,
идръпна ли си вехтото перде,
подскача на перваза и ме чака
да хапнем, пък каквото Бог даде,

 

и овладях на птиците езика! –
и то научи български език...
То римите ми ще ви чурулика,
когато отлетя със "Чик-чи-рик!"

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??