16.12.2011 г., 18:10 ч.

Мога ли? 

  Поезия » Друга
652 0 1

Мога ли да бъда истинска, да вярвам в любовта?

Сред измама и подлост да бъда достойна жена.

Мога ли да бъда вярна, невинна като детска сълза,

сред злоба, лъжи и нечестна игра?

Мога ли да съм като роза, сред бурени да цъфтя?

А мога ли да градя и след мен да рушат,

да искат да ме съборят,  вместо да ме разберат...

Мога ли да вървя напред, щом ме дърпат назад,

да се моля за помощ, а те да мълчат…

Чашата на живота силно горчи,

но ще я изпия дори и със сълзи на очи.

Искам да живея в свят без пошлост и лъжи,

искам човечност, хора с големи мечти,

а не празни за продан души...

© Любов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??